Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българската компания с най-бърза хостинг услуга в света отваря ново пространство за събития

24 октомври 2022, 13:30 часа • 1452 прочитания

Най-бързият WordPress хостинг за втора поредна година, според единствения независим тест в индустрията, WPX планира следваща стъпка в мисията да споделя културата, ценностите, интересите и знанията си. Българската компания работи върху създаването на пространство за събития, което ще отвори врати през ноември с програма от лекции и работилници. Мястото се намира в центъра на София и ще дава поле за изява на вдъхновяващи експерти в областта на технологиите, предприемачеството, иновациите, изкуството и значимите каузи. 

Това не е първата инициатива, която компанията развива у нас. Неотдавна WPX създаде фондация с нестопанска цел “Every Dog Matters“, чрез която се стреми не само да се бори, но и да премахне напълно проблема с бездомните животни в България. Приютът е единственият от отворен тип на Балканите. За разлика от масовия модел, в който кучетата биват затваряни в малки клетки, убежището предоставя големи зелени площи, където животните могат да тичат и социализират. 

„Когато основахме WPX, тръгнахме от желанието си да изградим по-иновативна среда в технологичния свят и резултатите в тази посока вече са налице. Затова сега разширяваме идеята си, като с Hyperspace създаваме и физическо място за споделяне на знание и полезни практики, които трансформират днешната реалност.“, сподели Георги Петров, изпълнителен директор на WPX Hosting.

Компанията стартира преди 9 години само с двама души: нейните основатели Георги Петров и Тери Кайл. Към момента тя е едно от големите имена в сферата на услугата с екип от над 100 души и над 12 000 клиенти по цял свят. WPX e изцяло финансово и технически независимa. Признатa e като най-бързият WP хостинг в света от най-големия независим тест в индустрията.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес