Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Танцьорка на Джанет Джаксън води майсторски клас в София

27 март 2013, 14:56 часа • 13008 прочитания

Най-атрактивната и обичана участничка в шестото издание на американското риалити предаване So You Can Think You Can Dance?, двадесет и две годишната Елинор Скот, идва в София по покана на Фондация „Танцово Изкуство – Илиев“. От 1 до 7 април тя ще води майсторски клас по съвременен джаз танц, присъединявайки се към хореографския екип на Танцова Работилница Dance I!, организирана с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Майсторският клас по съвременен джаз танц, който тя ще проведе, ще разкрие на всички участници в него динамичната и неповторима техника на Елинор, често определяна като накъсана, изолирана и неподражаема. Скот твърди, че една от най-важните предпоставки за доброто изпълнение е, човек да познава богатството на движенията и да не се страхува да експериментира, откривайки нови и нови такива. Елинор поставя акцент върху всяка отделна част на тялото, докато то извършва определено движение, като зрителят трябва да усети едновременно и цялостта на движението, и неговите отделни фрагменти. Поставяйки различни задачи, тя ще научи участниците в Dance It! 2013 как сами да открият до къде се простират възможностите им и всъщност имат ли те предел.

Елинор Скот е професионален танцьор и хореограф на свободна практика в Ню Йорк (ellenorescott.com). През 2011 г. става особено популярна с участието си в американския риалити формат So You Think You Can Dance?, като изпъква пред всички останали претенденти за победата с уникалния си стил на танцуване и нестихващата си енергия. Завършва Fiorello H. La Guardia, известно като „Училището на славата“, след което става стипендиант на светоизвестната школа Ейли и част от Von Howard Project. През 2012 г. създава ELSCO Dance (elscodance.org), компания за модерни танци, която бързо се налага сред танцувалните среди в Ню Йорк. Елинор споделя, че едно от най-силните й желания е да пресъздаде диалога в танца.

Скот участва и в хореографии и танци към изпълнения на Джанет Джаксън, в множество шоу програми, сред които 82-то издание на годишните филмови награди Оскар, Dancing with the Stars, The Ellen Show, Smash, фестивалите Latin Choreographers Festival, New York Jazz Choreography Project, BC Beat и много други.

Освен майсторския клас за професионални танцьори, Елинор Скот ще се представи и пред широката българска публика. Нейни изпълнения могат да бъдат видяни в спектакъла Surfacing на VON HOWARD PROJECT, който ще бъде представен на 5 април в Модерен театър.

Записването за ателиетата на Танцова работилница 2013 е на http://ilievdance.org

 

 

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес