Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Съзвездия": Първата премиера в Народен театър "Иван Вазов" за Сезон 2024/2025

04 септември 2024, 16:43 часа • 848 прочитания

Народен театър "Иван Вазов" представя първата си премиера за Сезон 2024/2025 – спектакълът "Съзвездия" от Ник Пейн, на режисьора Елица Йовчева. Представлението ще бъде на 12 септември от 19:30 ч. на Сцена "Апостол Карамитев". 

Спектакълът разказва историята на млад мъж, който губи съпругата си след дълга борба с тежко заболяване. Неспособен да отработи травмата, той поръчва експериментална технология, която му позволява да се среща с жена си в паралелна дигитална реалност.

"Съзвездия" е една мистериозна игра за двама, която ни отвежда твърде далеч в самопознанието. В сложните, амбициозни и благодатни роли на Роланд и Мериан се превъплъщават актьорите Ненчо Костов и Радина Думанян.

Още: Новият сезон в Народен театър "Иван Вазов" започва със 7 нови постановки до декември

Фотограф: Стефан Здравески

Още за програма "Апостол Карамитев"

Това е вторият проект, който се реализира по линия на Програма "Апостол Карамитев". Програмата стартира през 2023 г. по повод 100-годишнината от рождението на големия български актьор Апостол Карамитев. Основната цел на инициативата е да се предложат нови, интердисциплинарни перспективи към правенето на театър, да се отправят нови артистични предизвикателства към трупата и екипа на театъра, да се даде видимост на нови или непознати за Народния театър автори, които да внесат своеобразните си разбирания за сценично произведение.

До края на месеца публиката може да гледа "Съзвездия" на 12, 25 и 29 септември. Билети се продават на касите на Народния театър, както и онлайн.

Още: Театър в "Борисовата градина" през август и септември

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес