Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спектакъл на Народния театър гостува на престижен фестивал в Румъния

18 юни 2024, 09:03 часа
Реклама

На 21 юни спектакълът на Андреа Гаврилиу "Фиеста" ще гостува на фестивала за движенчески театър FLOW в Сфънту Георге, Румъния. Представлението ще бъде от 19:00 ч. в театър Tamási Áron, съобщават от Народния театър.

Това е първото участие на Народен театър "Иван Вазов" на фестивала FLOW. "Фиеста" е авторски движенчески спектакъл, който в своята сложна партитура използва максимума от всяка секунда. В него няма реплики, които да обяснят случващото се – това се прави единствено чрез актьорската телесност. В спектакъла участват: Снежина Петрова, Пламен Димов, Явор Вълканов, Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски.

Фиеста, Народен театър, театър

Фотограф: Стефан Н. Щерев

В Народния театър можете да гледате "Фиеста" на 24 юни, когато ще е последното представление за сезона. Билети и повече информация ще откриете ТУК или на касите на театъра.

Още: Юджийн Чаплин даде старт на "Сцена на кръстопът" 2024

За фестивала

Фестивалът FLOW стартира през 2015 г. по случай 10-годишнината на M Studio. Като единствен фестивал за съвременен танц в региона събитието включва висококачествени съвременни и уникални танцови продукции, които представят актуалните международни танцови тенденции, не само на публиката в Сфънту Георге, но и на цяла Румъния.

През годините на фестивала са гостували танцови компании и артисти като Josef Nadj, FrenÁk Company, Emanuel Gat Dance и Atelier 3+1 от Франция, продукцията Dandelion с хореографи Ханес Ланголф и Ермира Горо, бивши танцьори на DV8 Physical Theatre в Лондон, и Ференц Фехер, представителна и уникална фигура на независимата танцова сцена в Унгария.

Петото издание на Фестивала FLOW ще се проведе между 17 и 23 юни и ще предложи разнообразен и вълнуващ репертоар от танцови спектакли, сред които и продукции от страните партньори на M Studio в рамките на международния проект Beyond Front@ – част от проекта "Преодоляване на периферията – Творческа Европа 2023-2026". Програмата включва и открито представяне на уъркшопа Dance Communication Lab, координиран и хореографиран от Симона Дяконеску, уъркшоп с шестима професионални танцьори.

Още: Над половината българи нито се интересуват от театър и кино, нито ходят в библиотеки

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес