Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Играят постановката "Хага" в престижен театър във Франция

22 ноември 2023, 17:50 часа • 1781 прочитания

На 24 и на 26 януари спектакълът "Хага" на режисьора Галин Стоев ще се играе на сцената на втория по големина държавен театър във Франция – Théâtre de la Cité, Тулуза, съобщават от Народен театър "Иван Вазов". Това е наистина чудесна новина, като ще бъде особено интересно как ще реагира френската публика и дали ще има изцяло полярни отзиви за представлението.

Още: "Пропаганда": Режисьор скочи срещу "Хага" в Народния театър

Повече за "Хага"

Пиесата "Хага" на украинската авторка Саша Денисова е гротескна, смешна и зловеща фантасмагория, базирана на реални събития и хора, свързани с войната в Украйна. В текста се преплитат реални елементи от политическата и идеологическа реалност на Руската федерация с фрагменти от документални военни истории и семейни трагедии, които в нелинеен сюжет изграждат образа на войната през емоционалния свят на едно момиченце.

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

В спектакъла участват: Кремена Деянова, София Бобчева, Илиана Коджабашева, Васил Драганов, Юлиан Вергов, Явор Вълканов, Христо Петков, Димитър Николов, Велислав Павлов, Радена Вълканова, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Христо Терзиев, Стелиан Радев и Пламен Димов.

Сценограф на спектакъла е Борис Далчев, хореограф – Марион Дърова, композитор – Емилиян Гацов-Елби, вокален педагог – Гьорги Георгиев-Антика, а костюмите са дело на Кънчо Касабов.

До края на годината в Народния театър "Хага" ще се играе на 29 ноември, на 6, 19 и 30 декември.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес