Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Фантомът" вече се разхожда из столицата

27 август 2024, 13:43 часа • 2585 прочитания

Мюзикълът "Фантомът на операта" е вече в столицата за втори път с девет нови представления. Над 130 участници в спектакъла активно репетират в НДК за най-грандиозния мюзикъл на всички времена – "Фантомът на операта", който ще озари зала 1 на НДК само след броени дни. Спектаклите са от 29 август до 5 септември. Това са финални представления на българска сцена. Екипът няма да се върне трети път у нас, а продължава турнето си по световните сцени.

В ролите ще видим познатите на българската публика актьори – Надим Нааман в образа на Фантома, Дъги Картър - Раул, Лара Мартинс като Карлота, Валери Кутко в ролята на Мадам Жири. Голямата изненада този път ще бъде новото попълнение на актьорския състав с прелестната красавица Бриджит Костело в ролята на Кристин Дайе.

Още: "Фантомът на операта" с декори, достойни за Гинес!

Снимка: BG Sound Stage

Интернационалният актьорски състав, събрал изключителни гласове от Обединеното Кралство, Украйна, Ливан и чак до Австралия, ще пренесе зрителя в мистиката на завладяващото музикално произведение.

Мистерия, загадки, лабиринти на човешките отношения, любов, страст, ревност, лицемерие, завист и отново надежда – всичко това е завоалирано майсторски в сюжета, пренасяйки зрителя в един неописуем свят.

Мащабът на постановката

Жив симфоничен оркестър ще изпълнява прочутата музика на Андрю Лойд Уебър, която ще достигне до всеки зрител в залата, благодарение на уникалното аудио оборудване, част от грандиозната продукция. Аудио частта на "Фантома на операта" е и тази, на която самият Андрю Лойд Уебър най-много държи. От аудио системата на германския производител D&D audiotechnik, с повече от 56 озвучителни тела, с разпределение на 12 точки в залата и съраунд система зрителят ще потъне в звуковите ефекти и ще стане част от тях. Микрофоните и озвучаването на оркестъра са специални с висококачествено изпълнение, управлявани от екип професионалисти. Резултатът е налице за всички присъстващи в залата, които не просто ще чуват кристалния звук отвсякъде, но и ще го усетят с всичките си сетива.

Огромните конструкции, машини, декори, реквизит и костюми, натоварени в 15 тира пристигнаха в столицата, за да пренесат зрителя в една приказна реалност. "Фантомът на операта" е наистина световен шампион по декор и реквизит! В цял свят сценографията на този грандиозен мюзикъл е призната за номер 1, ненадмината по сложност, красота, прецизност и грандиозност.

Пищната сцена, пресъздаваща интериора и фасадата на Парижката опера, се строи цели десет дни. В постановката има 22 смени на сцени, използват се 281 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим.

За завесите са използвани 2230 метра плат, 900 от които специално боядисани. Ресните с пискюли са с дължина 226 метра. Те са съставени от 250 килограма боядисана вълна, в която са вплетени 5000 дървени мъниста, внесени от Индия. Спускащата се завеса в пето действие е изработена от над 20 000 ръчно бродирани рози. Сред декорите емблематичен става огромният полилей на Парижката опера, който българските зрители ще видят в представленията в НДК.

Историята на Гастон Льору, пресъздадена в музикъла на Андрю Лойд Уебър през 1986 г., вълнува публиката по цял свят, гледана от над 160 милиона души, в 46 страни и 193 града и не слизала от сцените на Уест Енд в Лондон вече 38 години.

Снимка: BG Sound Stage

Най-пищният и най-прочут мюзикъл "Фантомът на операта" ще се играе от 29 август до 5 септември, в зала 1 на НДК. Билети в системата на Eventim.

Още: Нови девет представления на "Фантомът на операта" в София!

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес