Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради катастрофата с Кирил Петков: Отстраниха шефа на областното пътно управление във Варна

21 май 2024, 12:12 часа • 6029 прочитания

След катастрофата с кола на НСО край Аксаково - министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова е разпоредила незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа, съобщават от ресорното министерство.

ОЩЕ: Главчев се зае да проверява катастрофата с Кирил Петков: Разпореди проверка на асфалтирания път

"Със своите действия или бездействия служителите са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа, която завърши със загуба на човешки живот", уточнняват от министерството.

Министър Коритарова е изпратила и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта – ДЗЗД Роуд проджект, в което участват "Хидрострой" АД и "Транстрой-Варна" АД.

По-рано премиерът Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес