Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заплахи срещу "ДПС-Доган": Пеевски иска от Сарафов да провери откъде идват

26 юли 2024, 17:10 часа • 8540 прочитания

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски продължава активно да сезира различни институции в държавата. Сега той е изпратил сигнал директно до изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.

Причината - твърденията на депутатите от ДПС, подкрепящи Ахмед Доган, за "масирани проверки". Те се оплакаха от репресии, без да споменават конкретно името на Пеевски, но намеквайки за подобно нещо.

Още: "Това е безпрецедентен акт": Депутатите на ДПС-Доган се оплакаха от репресии

"След вчерашните уволнения на областните управители днес ставаме свидетели на поредната злоупотреба с власт, изразяваща се в безпрецедентен натиск върху народни представители. Получихме информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и министъра на финансите - с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да започнат масирани проверки на народни представители от ДПС без Пеевски и група", каза другият съпредседател на партията Джевдет Чакъров.

Снимка: БГНЕС

Още: "Пеевски и медиите му дискредитират ПП-ДБ, целта е да ги превърне в синоним на корупцията": Анализ

Сигналът на Пеевски

Какво пише в сигнала на Пеевски до Сарафов? В него се изразява "тревога и необходимост от установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с евентуалното допускане от съответните органи (КПК, НАП и министъра на финансите) на нерегламентирани взаимодействия и контакти с отделни политици, както и създаването на предпоставки за използването на институциите за решаване на вътрешнопартийни лични амбиции", съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Още: Войната между Доган и Пеевски и милиони в съда: Bird.bg погледна към язовирите

"Всеки политик е длъжен да носи отговорност за думите и делата си и всички думи и дела трябва да бъдат пред очите на обществото. Отговорност на институциите е да съхранят своята независимост и авторитет от личностните домогвания на тези и онези провалени политици", пишат от т.нар. група ДПС-Пеевски.

Още: Ивайло Мирчев: Пеевски искаше да си разделим регулаторите - по 33% за всяка формация

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес