Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Захариева: Спрените средства по ОП "Регионално развитие" се възстановяват

12 август 2014, 12:35 часа • 14895 прочитания

От миналата седмица активната работа между сертифициращия орган и управляващия орган доведе до това, че спрените плащания се възстановяват по ОП „Регионално развитие”. Това каза на пресконференция в Министерски съвет министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева, предаде „Фокус”.

„Доста неща са забавени и доста неща трябва да се свършат. Относно ОП „Околна среда” това спиране е изключително неприятно. Това води до увеличаване на недоверие към институциите”, каза Захариева.

По думите й всички те ще бъдат на разположение с цел възстановяване на доверието в дейността на тези проекти. „Обсъждахме и това което трябва да се случи по ОП „Околна среда”. Обещахме това да бъде основна задача и вече имаме позитивни резултати”, допълни Захариева.

„Очаквам възстановяване на диалога между всички. Възстановяват се плащанията по всички оси на ОП „Регионално развитие”. 188 милиона лева са исканията ни и още от днес се възстановяват”, уточни Захариева. По думите й по „Околна среда” също ще се извършват периодични плащания.

„Служебният кабинет намира резервни средства, за да извърши плащанията. Не може да се спира фонд „Флаг”. Това е добър инструмент, който е работещ”, заяви Захариева.

„Диалогът с общините и с камара на строителите е възстановен. Надявам се и следващия министър да го продължи”, каза още Екатерина Захариева.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес