Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зафиров: Президентът не допусна Калин Стоянов да се промъкне като вътрешен министър

22 август 2024, 08:05 часа • 1177 прочитания

Подкрепихме президента, че не допусна Калин Стоянов да се промъкне като вътрешен министър. Това е наша последователна позиция. Няма нищо необичайно. Това каза временният председател на БСП Атанас Зафиров в сутрешния блок на бТВ.

Припомняме, че президентът Радев отказа да подпише указа за назначаване на служебното правителство на Горица Грънчарова - Кожарева, заради Калин Стоянов. 

Зафиров смята действията си Стоянов е показал политическа пристрастност. ОЩЕ: Очите на Калин Стоянов са малко по-честни от тези на Радев, които играят

Конституционните промени

Зафиров смята, че проблемът със служебния кабинет е в промените в Конституцията. Според него тези хора, които са я променили, първо трябва да се извинят за грешката си.

"Последните месеци сме свидетели на тежка интелектуална криза на политическото представителство. Последните месеци е особено видна. Тя се характеризира с тежка форма на амнезия в някои от участниците в забъркването на тези каши, които сега се опитват да излязат невинни от цялата ситуация. Говоря конкретно за авторите, идеолозите и извършителите на промените в Българската конституция", посочи Зафиров. 

Да остане ли Главчев служебен премиер

Той коментира и дали Главчев може да остане като служебен премиер, като според него по-важен е въпросът доколко той е равноотдалечен. "Г-н Главчев беше председател ан Народното събрание от ГЕРБ. На базата на това правя своите заключения. По-важното е как да се излезе от този заплетен казус,затова и ние призовахме всички, които отговарят на условията в тази "домова книга" да преосмислят", призова Зафиров. ОЩЕ:Не сме коментирали Калин Стоянов: Главчев след срещата си с Радев

Нападките на Нинова

Зафиров коментира и обвиненията на бившия лидер на БСП, че Изпълнителното бюро нямало кворум. Той призова Нинова, ако има очи, да дойде на бюро, за да види дали има кворум или не.

"Има едни последователни усилия в последните седмици, което руши доверието в партията. На тези безпочвени нападки и клевети трябва да бъде даден отговор. Нищо не може да спре БСП от нейния път, от нейната консолидация, от процеса на подаване на ръка и от процеса на консолидация на лявото", добави Зафиров. 

Той отрече да е молил Нинова за нещо. "Само информирах г-жа Нинова, че трябва да изпълни задължението си и да подипше документи", посочи Зафиров. ОЩЕ: Националният съвет на БСП обсъди партийно наказание за Корнелия Нинова

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес