Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зафиров очаква БСП да бъде поканена на разговори с втория мандат, въпреки тежките думи

13 декември 2022, 07:48 часа •
Реклама

Избързваме. Има много време и възможности до третия мандат. Ние сме подредена партия. Ще се съобразим, ще обсъдим и ще се съобразим с решението на партията. Сибитията трябва да бъдат забързани, тъй като загубихме време с връчването на първия мандат. Това каза депутатът от „БСП за България“ Атанас Зафиров в ефира на Нова телевизия.

Той уверено заяви, че всички народни представители пот БСП ще влязат в зала и ще гласуват първия мандат. Според него ако един кабинет мине с ниска подкрепа и заигравка с кворума, то той няма да е много легитимен.

Попитан при каква хипотеза биха подкрепили трети мандат той отговори, че не може да гадае преди да мине първия и втория. „На консултациите за втория мандат ще стане ясно каква ще е конструкцията и какви мнозинства и около какви политики ще се формират“, заяви Зафиров.

„Очакваме покана за разговори с втория мандат. Доста тежки думи се казаха, но нека да видим какво са нагласите. Нашата нагласа е за съставяне на кабинет с втория мандат. Ще положим максимални усилия това да се случи. С 24 народни представители не можем да диктуваме каквото и да било“, каза той.

"Факт е, че със състава на кабинета "Габровски" се хвърлят мостове към целия политически спектър с определени номинации за министри. Но това не променя факта, че това е кабинет на ГЕРБ и е ясно, че той е създаден с основното участие на партията и според нас - с личното участие на Бойко Борисов. Така че какъвто и да е съставът, той не може да промени нашата позиция да подкрепим такъв кабинет", каза той.

ОЩЕ: Тома Биков: Голямата цел не е правителството да мине, а да осъществи програмата си

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес