Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зафиров не отговори ще предложат ли отново Нинова за председател на БСП

12 юни 2024, 08:01 часа •
Реклама

Не сме коментирали дали Корнелия Нинова ще се кандидатира отново за председател на БСП. Оставката й е искрена, продиктувана от тежката ситуация. Това каза Атанас Зафиров от БСП в ефира на Нова телевизия след оставката на лидера на партията. ОЩЕ: Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП

Попитан дали тя отново може да се кандидатира за поста, той отговори, че това е решение на Нинова. „Нямам представа какви са нейните намерения“, каза той.

Зафиров не отговори дали биха предложили отново Нинова за председател на партията.

„Не бяха допуснали политически грешки в тази кампания, нито в предходния парламент, но ние не получаваме необходимия резултат. Не само ние губим гласове, но при нас тези процеси като че ли са по-видими. В крайна сметка се взимат и мерки“, каза той.

ОЩЕ: Нинова остава депутат, не каза ще се кандидатира ли пак за лидер на БСП

„Всички искаха оставка, ето я. Дайте да видим какво правим от тук нататък“, заяви Зафиров.

Попитан кой трябва да оглави БСП и може ли това да са Крум Зарков или Сергей Станишев, той отговори, че не е виждал тези хора последните няколко кампании в действие.

"Ако някой си въобразява, че БСП е отслабена и ще бъде лесна плячка - това няма да стане. БСП няма да се разпадне, ще си вземем поучки и няма да допуснем БСП да бъде овладяна", отсече Замфиров. 

Той беше категоричен, че няма да подкрепят правителство на Бойко Борисов. "Ако се предложи експертен кабинет, ясно разграничен от партиите, не би трябвало да има значение кой е носител на мандата", обясни още той и добави, че това, което казва в момента е условно.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес