Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Всичко е възможно": Борисов не изключва ПП-ДБ и ДПС да се съберат след изборите (ВИДЕО)

04 април 2024, 10:56 часа •
Реклама

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не изключва ПП-ДБ и ДПС да се съберат след изборите, стана ясно от изявлението му пред медиите в парламента. 

На въпрос дали смята, че ще стане предизборна коалиция между ПП-ДБ и ДПС, той отговори: "Всичко е възможно, като знам как си говорят".

"Ако г-н Петков и г-н Пеевски решат да направят правителство, ще бъдем една нелоша опозиция", добави още Борисов. Според него утре ще си направят коалиция като нищо. 

На въпрос дали заради Пеевски се е провалила ротацията, Борисов подчерта, че за един министър са отишли на избор. "Сиреч какъв Пеевски, какво ДПС - като те въобще не са участвали в тези разговор", заяви Борисов. ОЩЕ: Когато дойдоха миньорите да ги бият, Денков се сгуши зад Пеевски

Оставката на Живко Коцев

Борисов заяви, че Коцев винаги е имал неговата подкрепа. "Предложи го Наско Атанасов, съгласихме се веднага. Това, което знаете вие, знам и аз", коментира Борисов. ОЩЕ: Главният секретар на МВР Живко Коцев напуска

Арестите в "Митници"

„От три години даже и познат нямам в "Митниците". Всичко беше изчегъртано", обясни Борисов. Според него в момента клановете, които са "Митниците", се бият.  "От това, което последните седмици масово се сменяха хора - или са били подплашени, или действително може отвън да са им казали, че върви контрабанда", коментира още лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: "Жертва съм на новото КОНПИ": Арестуваната шефка на "Митници" намеси и посланика на САЩ (СНИМКИ)

Денков и Пеевски

Лидерът на ГЕРБ коментира думите на акад. Николай Денков, че Пеевски е най-голямото зло, което се случва на България. "Не давам оценка наказаното от Денков, но помня, когато дойдоха миньорите да ги бият, той се сгуши зад Пеевски. На въпрос дали е проблем за ГЕРБ, че Делян Пеевски е санкциониран по "Магнитски", Борисов каза, че за него е проблем, че Владислав Горанов е санкциониран. 

Държавните финанси

"Адски ме натъжава, че правителството и парламентът не искат да четат доклада на МВФ, където ясно казват, че трябва да сваляме дефицитите и да правим сметка на публичните финанси. В момента правителството и парламентът се надпреварват как да харчат все едно светът и България свършват след един-два месеца", добави Борисов. 

Той обърна внимание на Христо Иванов, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да се води и такава политика. "В момента финансовата ликвидност на държавата е под заплаха. Последните само няколко дни в държавата бяха изхарчени над 2 млрд. лв.", добави още Борисов. ОЩЕ: На комисия: Пенсионерите ще получат великденски добавки

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес