Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вили Лилков очаква скоро да има нови избори

10 юни 2024, 13:36 часа
Реклама

Следващите избори няма да са далече. Това прогнозира пред БНР проф. Вили Лилков от "Синя България".

Той уточни, че формацията ще продължи работата си "за разширяване на подкрепата" си за предстоящи избори. "След като си направим анализите в следващите дни и седмици, ще подготвим стройна програма за следващия вот". 

ОЩЕ: При 64.06% обработени протоколи: Нов обрат за второто място след вота

Лилков подчерта, че задачата на "Синя България" е да обедини десните избиратели. "В България отдавна няма ясно дясно представителство в парламента. Няма разговор за политика, който да е с десни предложения към избирателите. Ние виждаме нашата работа не само в привличане на партии и организации, а в привличане на самите десни избиратели. Защото в българската политика в момента отсъства разговорът за идеология, за ценности в политиката", каза той.

По думите му състоянието, в което е навлязла политическата система, е критично. "В политическия терен влязоха такива партии, които не предвещават нищо добро. Тук е вината на партии, слабото политическо лидерство и отказ от истински политически дебат, както и липсата на истинска дясна формация в българския парламент - това доведе до това, което наблюдаваме в момента", заяви той.

ОЩЕ: Александър Маринов очаква появата на мощна политическа сила

Според него една от задачите на десните партии е да изградят фронт срещу руската хибридна война, която се води в момента срещу България. "Отчетливо се наблюдава, особено на последните избори, че лявото започва да се трансформира в пропутинско и проруско. Руската хибридна война срещу България постигна определени успехи и затова се появяват и такива партии, които определено работят за изваждането на България от ЕС и НАТО".

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес