Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ваня Григорова отрече да използва местните избори за трамплин и каза кой го прави

09 октомври 2023, 08:08 часа
Реклама

Четири месеца ме чакаха да отговоря на поканата. Не бих определила това като кандидат насила. БСП е една от партиите, които ме подкрепят и издигат за кандидат за кмет. Ако някой използва тези избори за трамплин, то това може да е само човек, който не е водач на листа, а вие знаете кой е той. Аз ще бъда част от общинския съвет. Това заяви кандидатът за кмет на София Ваня Григорова в ефира на Нова телевизия, попитана има ли политически амбиции за кариера в ново ляво пространство.

ОЩЕ: Ваня Григорова: Не е проблем, че София е синя, а че София е апатична

На въпрос дали подкрепата от страна на БСП към нея е половинчата, общува ли с Корнелия Нинова по време на предизборната кампания и коментира ли се представянето ѝ, кандидатът за кмет каза: „Оценка очаквам от хората, с които говоря ежедневно на улицата. Нинова си има цялата страна, в която трябва да следи местните избори. Работа на Нинова е да си наблюдава партията. Аз съм част от обединена коалиция, в която не е само БСП. Там са още няколко формации – „Левицата”, „Неутрална България”, „Алтернативата на гражданите” и неправителствени организации, които ни подкрепят”, отговори тя.

Относно нейния основен противник и това, че той е кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев, Григорова каза, че основният й опонент е начина на управление. „ГЕРБ и ПП-ДБ са в така наречената сглобка. Тези две формации в момента управляват страната“, каза тя.

„Двамата ми опоненти не искат да говорят по същество за местните проблеми. Темата за Паметника на Съветската армия не е тема на тези избори, а те я изтикаха на първо място, за да не говорят за проблемите. Това е продължение на модела Софиянски, който преля в модела ГЕРБ“, каза кандидатът за кмет.

ОЩЕ: Григорова: Тръгваме за победа на изборите, не мислим за подкрепа на друг кандидат

Попитана откъде знае, че ще е на балотаж, като дори и Корнелия Нинова е казала, че битката ще е между Терзиев и Хекимян, Григорова каза, че не иска да спори с Нинова. „Имаме наши изследвания, има изследванията и на опонентите. Скоро наше изследване ще бъде публикувано, а те да крият данните. Нямам никакви притеснения, мога да дебатирам и с двамата. Те избягаха от студиото на БНТ миналата седмица“, каза тя.

Попитана кое е най-важното, което трябва да се случи в София, тя отговори, че ако се говори за проблема с паркирането, то решението е удобен градски транспорт. „Хората трябва да оставят колите си вкъщи и това ще стане, ако градския транспорт е удобен. Една голяма част от колите идват в София от други градове. Трябва да има буферни паркинги. Буферният паркинг на бул. „Сливница“ например не функционира, защото не е пуснат в експлоатация“, даде пример тя.

„Има огромен проблем и с презастрояването и издаването на разрешителните за строеж. Има терени, които още не са застроени, но са върнати на собствениците. Трябва да се изкупят техните зами. За да бъдат отчуджени тези терени трябват 1.5 млрд. лева и да се уреголира строителството“, смята тя.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес