Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В столичната синагога: Български политици и посланикът на САЩ почетоха жертвите от 7 октомври

07 октомври 2024, 21:10 часа • 414 прочитания

В софийската синагога се проведе възпоменателна церемония в знак на съпричастност по повод годишнината от кървавия атентат на "Хамас" срещу Израел.

Председателят на парламента, служебните министри на правосъдието и външните работи, посланикът на САЩ и още много политици и общественици отдадоха почит на невинните жертви от нападението.

Край синагогата бяха окачени кадри от кървавия 7 октомври, както и снимки на хора, които все още са заложници или в неизвестност.

Още: Лидерът на опозицията в Израел обвини Нетаняху, че е знаел за 7 октомври, но не сторил нищо

Рая Назарян подчерта, че в момента сме свидетели на поредния цикъл на ескалация на напрежението в Близкия изток. "За тази една година осъзнахме най-важното, че мирът не е даденост - мирът е висша ценност, която трябва да се отстоява всеки ден", посочи председателят на Народното събрание.

"България подкрепя и ще продължи да подкрепя всяко конструктивно усилие на международната общност, насочено за осигуряване на сигурността на Държавата Израел, гарантиране на регионалната стабилност и установяване на траен и справедлив мир в региона на Близкия изток", подчерта Назарян.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес