Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"В една европейска държава хвърчат оставки": Даниел Митов за обидите на македонски министър (ВИДЕО)

18 септември 2024, 17:32 часа • 976 прочитания

"За нас е важно да видим каква ще е реакцията на премиера на Република Северна Македония и на самото правителство. За такава обидна квалификация в една европейска държава моментално се взима главата на министър - хвърчат оставки. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред медиите по повод изказването на македонски министър, че българите са мизерници и че нямаме обща история. 

Според него българското правителство трябва да отговори максимално твърдо, но в същото време без емоции и със свръхреакции. 

Поредната провокация от Скопие

"За съжаление ескалацията в риториката на Скопие стигна до там, че да се говори по такъв непристоен начин. Министър на правителство в европейска държава няма право да използва такива думи по отношение не просто на съсед, а на която и да било друга европейска държава и друг европейски народ. Очевидно това е поредната провокация от страна на властите в Република Северна Македония", смята Митов. 

Според него тя цели разрушаването на добросъседските отношения и постигнатото до момента. ОЩЕ: МВнР за обидите от Скопие: Няма да влизаме в подобен тон, уведомили сме партньорите за провокациите

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес