Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"В чудеса не вярвам": Кирил Петков не е оптимист за третия мандат

22 юли 2024, 12:37 часа • 679 прочитания

На чудеса не вярвам. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите след като ПП-ДБ върнаха на президента неизпълнен втория мандат. 

От ПП-ДБ изразиха скептицизъм, че изобщо нещо може да се получи с третия мандат, но заявиха готовност да участват в разговори. 

"Ние и във втория мандат, показахме, че има място за диалог в парламента, има място за срещи, които всеки излага своите приоритети спокойно и неконфронтационно и стои все пак зад тях", каза Божидар Божанов.

Той бе част от преговорния екип на коалицията, който проведе разговори с ГЕРБ, "Възраждане", БСП и ИТН в търсене на антикорупционно мнозинство като условие за втория мандат.  ОЩЕ: Божидар Божанов: Ще приемем втория мандат, ако се изпълни законодателната ни програма 

Борбата с корупцията

Борбата с корупцията остава големият приоритет на ПП-ДБ. Именно това са споделили пред държавния глава представителите на формацията. 

"Благодарихме на президента, че имахме възможност и достатъчно време да говорим с всички партии. За нас борбата с корупцията не е самоцел", каза Петков. Според него тя има пряко отражение върху доходите на хората и чувството за справедливост в страната. 

"Това, което уверихме президента е, че това не е просто тема за този мандат, това ще бъде нашата посока от тук нататък. Ще търсим подкрепа и в 51-ото Народно събрание", добави Петков. ОЩЕ: ПП-ДБ взе и веднага върна неизпълнен втория мандат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес