Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юристът на БСП към Нинова: Този кошмар трябва да спре!

29 август 2024, 15:38 часа • 1590 прочитания

Не съм вярвала, че след 21 години ще има опасност да не мога да регистрирам БСП за участие в изборите. Това пише главният юристконсулт на БСП Аглика Виденова във Facebook.

По думите ѝ винаги е имало конфликти между отделни личности и лидерите на партията, но колкото и да са спорили, "никога не са поставяли в битките си юридическата възможност БСП да се явява на избори". Още: Ченчев: Сегашното ръководство на БСП заплашва членове на ЦИК

Поводът е конфликтът между лидера в оставка Корнелия Нинова и настоящото ръководство на партията и споровете кой реално представлява БСП и има право да я регистрира за вота. Вчера Нинова даде пълномощно за изборите на Георги Свиленски и Иван Ченчев за изборите и обвини временния лидер Атанас Зафиров и сие, че са превърнали БСП в бакалия.

"Този кошмар в момента с представителството и регистрацията на БСП за избори трябва да спре, веднага", написа Виденова.

"Призовавам всички предишни ръководства на партията и настоящото да не правят заложник на егото си и междуличностните обиди нашата БСП и хилядите, очакващи с болка социалисти, да се разберат", пише още тя. Още: Нинова вече не представлява БСП в ЦИК

"Уставът на БСП е ясен, законите в страната също! Има подадена оставка, има определен от Националния съвет временен представляващ и изпълняващ длъжността ръководител до провеждането на пряк избор за председател. Единственото действие, което изисква Уставът на партията и отразява волята на ръководния орган Национален съвет, е председателят в оставка Корнелия Нинова да издаде пълномощно на временния ръководител Атанас Зафиров. Предупреждавам, че всяко друго действие би хвърлило в хаос партията и реално би могло да попречи за нейното явяване на изборите", категорична е Виденова.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес