Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уклончив отговор от човек до Манолова защо Велислав Минеков се отдръпна от "Отровното трио"

23 февруари 2021, 07:42 часа • 8305 прочитания

Това е най-нормалното нещо – не всички да са в политиката. Това заяви лидерът на Движение „България на гражданите” Димитър Делчев, син на директора на Българска петролна и газова асоциация Андрей Делчев. Партията пък беше създадена от Меглена Кунева.

Димитър Делчев отговори така на въпрос защо "Отровното трио" стана дуо, в смисъл, че проф. Велислав Минеков не беше съгласен на обединение с Мая Манолова.

Същевременно пред БНТ Делчев видя като гаранция за честност видеонаблюдението при броенето на бюлетини. Той обяви, че се съмнява в честността на вота, защото машините за вота не се охраняват от МВР, а от частна фигура. Делчев убедено заяви, че частната фирма нямала договор за охрана. Чак като повдигнахме въпроса от "Изправисе.БГ", от онзи ден има една кола на жандармерията, добави Делчев. По думите му, като извънпарламентарна сила хората около Мая Манолова правят всичко възможно за честността на изборите – чрез застъпници, а управляващите правели всичко възможно за ниска избирателна активност.

Според Делчев, след тези избори или ще се тръгне на изчистване на "мутрите", или ще има замитане на следи. Изчистване щяло да има, ако се направи ревизията, искана от "Изправисе.БГ". Но Делчев така и не посочи конкретно кои са мутрите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес