Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Трият ни постовете": Цонев се оплака от група за Доган във "Фейсбук" и каза кой заплашва етнически турци (ВИДЕО)

12 юли 2024, 13:31 часа • 1332 прочитания

Поредна порция оплаквания направи депутатът от ДПС Йордан Цонев пред медиите в парламента.

Твърдения за заплахи

"От 10 дни всички наши активисти са атакувани по телефона и когато се приберат по родните си места с подобни тези. Те не са атакувани, че не се управлява правилно партията и са допуснати грешки. Всички те дойдоха и ни казаха тезите, с които са атакувани", каза Цонев. 

Той разказа, че на активистите са им задавани въпросите "Нашата партия ще им я дадем на тях ли?", "Ние турците ще си дадем партията ли?", "Кой ще ни вземе партията – българите и помаците ли?". ОЩЕ: Йордан Цонев застана до Пеевски и каза на Доган: Да не стане напънала се планината и родила мишка

"Български граждани, етнически турци са тормозени от няколко бивши народни представители от ДПС, с които се насажда етническа омраза към различинте", добави депутатът Хамид Хамид. 

На въпрос кой е отправял тези заплахи, Йордан Цонев отговори: "Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Севим Али".  

Има ли "Фейсбук" война в ДПС?

Цонев обърна внимание на "Фейсбук" групата "Аз подкрепям Ахмед Доган", която по думите му е  създала усещането му за етническо напрежение. "Не сте ли прочели етнически призиви, меко казано странни. Аз прочетох десетки, да не кажа стотици, защото нямам време да ги чета. Какво трябва да се направи – първо модераторът трябваше да ги изтрие веднага, както трие нашите постове. Постовете, които имат етнически характер не се трият. Това беше основанието да кажа тази сутрин, че имаме това усещане. Да спрат да тормозят колегите ни с етнически мотиви, паритята турска ли е българска ли е, наша ли е ваша ли е да започнат да трият тези постове", призова Цонев. 

Хамид Хамид обаче смята, че не става въпрос за „Фейсбук“ войни.

Етническият модел на Ахмед Доган

Според Хамид обаче и това, което се случва, както в партията, така и във "Фейсбук" групата, не е философията на ДПС. По думите му не в това се състои българският етнически модел, чийто създател е д-р Ахмед Доган.

"Мисля, че д-р Ахмед Доган няма да позволи група деребеи, които се опитват да спасят собствените си кожи, за да останат народни представители, да използват първо него като параван, а после да използват етническия модел и етническата карта, за да оцелеят по някакъв начин за още няколко месеца. Това не е ДПС, това е антиДПС. Ние няма да го позволим", подчерта Хамид. ОЩЕ: Рамадан Аталай със съвет към Цонев: Да прочете "Аз съм българче", ако не го знае (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес