Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тошко Йорданов: Видяхме добри намерения от Мария Габриел

11 май 2023, 16:48 часа • 2280 прочитания

"Това, което представи г-жа Габриел, са добри намерения. Намеренията, за да бъдат ефективни, трябва да има конкретика, ясни стъпки и детайли. Да ви припомня, че и ние с ПП-ата имахме много добри намерения, разписан ина ей такъв дебел ферман, но останаха само добри намерения. Втори път тази грешка няма да я правим",  каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов след срещата си с кандидата за премиер Мария Габриел и представители на ГЕРБ. 

"Вредно е да има правителство, заради самото правителство или власт заради самата власт", смята Тошко Йорданов. Той заяви, че на ИТН не им е цел да влязат в правителство, но подчерта, че не може да има безусловна подкрепа от тях страна.

Той посочи, че ако намерят смисъл да участват в кабинет, ще участват. "Нека бъдем честни - без ИТН могат да си направят правителство. Нямат никакъв проблем", добави той. 

Йорданов заяви, че на срещата с ГЕРБ не е имало конкретика, нито срокове. "По-скоро имаше разбиране от тяхна страна, че е хубаво да има конкретика, което е добре", добави Йорданов. ОЩЕ: ИТН призоваха ГЕРБ да не се изкушават да налагат силово решения (ВИДЕО)

Според него още няма съгласие за нищо, а излагане на мнение. Той е на мнение, че ще има и още разговори. 

"Ние изразихме удовлетворение, че ГЕРБ след три години манифестации по улиците прозряха за главния прокурор, че трябва да се вземат някакви мерки. Смяната на един човек с друг до нищо няма да доведе, ако няма реформи в самата прокуратура. Хубаво е да бъдем честни, че това е дълъг процес и да не се създават грешни сигнали, че нещата се оправят, защото може да дойде някой по-лош. Съдебната реформа не е само прокуратура. Законът при КОНПИ трябва да се поправи, но да не може да се превърне в бухалка. Там трябва да има механизми за защита", смята Йорданов. 

Според него трябва да бъде спряно това неконтролируемо харчене. ОЩЕ: ГЕРБ и ПП-ДБ не се срещнаха: Атанасова: „Има как“ стана „Няма пък“, Денков: Това е сцена (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес