Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тошко Йорданов: Докладът за "Митниците" е в прокуратурата от два месеца (ВИДЕО)

24 юли 2024, 12:10 часа • 1270 прочитания

"Така или иначе този доклад аз съм го дал в прокуратурата преди два месеца. Сега защо прокуратурата нищо не прави, това вече е въпрос към прокуратурата", каза председателят на групата на ИТН в парламента Тошко Йорданов пред медиите в парламента.

Думите му бяха във връзка с информацията от сутринта, че Пеевски дава докладът на прокуратурата и службите. 

По-късно от ИТН уточниха, че са получили отговор от прокуратурата, като докладвът на комисията е приобщен към делото за "Митниците". 

Какво трябва да провери прокуратурата?

"Проблем в Агенция "Митници" е видно, че има, защото шефката на агенцията, плюс още двама, са още в ареста. Там тече разследване", каза Йорданов. 

Според него комисията е имала обосновани съмнения да проверят доколко бившият вътрешен министър Бойко Рашков и бившият финансов министър Асен Василев са покровителствали този канал.

"Излязоха достатъчно ясни информации тези двамата, които са били в този контрабанден канал, в МВР като вкъщи са си ходили", коментира Йорданов.

Според него, когато корупцията е при ПП-ДБ, те се правят "на гламави".ОЩЕ:Пеевски си изпуска нервите: Обиди към ПП-ДБ, заплахи към Румен Радев (ВИДЕО*)

Третият мандат

Тошко Йорданов коментира и темата с третия мандат. "Това е отговорност на президента на кого ще го даде", каза Йорданов. Той коментира и защо не трябва да го дава на БСП. По думите му голяма част от партиите в парламента имат решение на националните си органи да не участват в правителство със социалистите.

"Ако е при нас, ще изпратим покана до всички", добави още Йорданов. На въпрос дали ще разговарят с независимите депутати, той коментира, че има две групи на "Величие", както и че изключените от ДПС са си консолидирани. "Единственият насипен е Калоян Методиев, е който може би е насипен около Корнелия Нинова - не е толкова сложно да направи срещи с групираните в насипни състояния, както вие ги наричате", добави Йорданов.  ОЩЕ: Третият мандат и сметките на Румен Радев

Кандидатурата на Николай Ненчев

Тошко Йорданов коментира и предложението бившия военен министър Николай Ненчев да стане посланик на България в Украйна. "Мисля, че служебният кабинет малко си заобиколи закона", каза още Ненчев. ОЩЕ: Борисов действа против Радев: Одобри кандидатурата на Ненчев (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес