Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Топли френски отношения": Пеевски свърза председателя на ЦИК с бивш военен министър и партия СБОР (ВИДЕО)

05 септември 2024, 09:55 часа • 1904 прочитания

Един от председателите на ДПС Делян Пеевски обяви, че председателят на ЦИК Камелия Нейкова има "топли френски отношения" с бивш военен министър и партия СБОР. Това стана ясно от негово изявление пред медиите в парламента във връзка с условието на ЦИК към двете фракции на движението.

Указанието на ЦИК

Припомняме, че ЦИК излезе с указания към двете коалиции да докажат, че партия ДПС не е част от техния състав, тъй като една партия не може да бъде част от две коалиции. ОЩЕ: ЦИК с условие към коалициите на Пеевски и Доган за участие в изборите

ЦИК е бухалка, според Пеевски

Пеевски нарече избирателната комисия бухалка, а вчерашното й решение престъпно. 

"Ще има "ДПС - Ново начало", колкото и да е мъчно на всички олигарси, крадци на мафията в България и разбира се, на Москва и Путин. Всичко ще се случи, това няма как да го спрат. Незаконната коалиция другата я видяхте - единият участник не е бил взел решение за участие в нея. В другата има членове на ЦИК, които участват в нея", коментира Пеевски. 

Обвинения към Камерия Нейкова

Той нарече Камелия Нйкова "забягналата шефка на ЦИК" и твърди, че тя е заместник-председател една от партиите, които участват в "коалицията деребеите". 

Лично председателката на ЦИК е ангажирана чрез участие на нейн близък. Шефката на ЦИК вижте с кой е много близка Имат топли френски отношения", каза той. На въпрос дали става въпрос за бивш военен министър и партия СБОР, Пеевски отговори утвърдително. ОЩЕ: Михаил Константинов: Няма как една и съща партия ДПС да участва в две коалиции

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес