Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томислав Дончев разкри кой е естественият им партньор и отпада ли Пеевски от формулата

24 октомври 2024, 08:25 часа • 2152 прочитания

Естественият партньор за нас е ПП-ДБ, въпреки всичките обиди. Заедно трябва да търсим още подкрепа в парламента, ако се окаже, че нямаме достатъчно сили. Кабинет с къс хоризонт не може да свърши нищо голямо, защото трябва време. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС в ефира на Нова телевизия. 

ОЩЕ: ПП-ДБ чакат дали ГЕРБ ще позволят на Пеевски "да ги изяде": Сблъсък Асен Василев - Томислав Дончев

Относно исканията на ПП-ДБ за смяна на ВСС и избора на нов главен прокурор и шеф на ВАС , както и нов шеф на антикорупционната комисия, Дончев каза, че двете теми са различни – по първата тема могат само да си кажат мнението, а по втората трябва да гласуват. „Когато в Народното събрание има мнозинство, може да се случи всичко“, добави той.

Мястото на Пеевски

По отношение на обвиненията към ГЕРБ за Делян Пеевски той каза, че го притеснява, че задават този въпрос на него, а не го задават на Кирил Петков, който се е срещал с Пеевски много по-често.

ОЩЕ: Как да се освободим от Пеевски? Той да не ни е пленил, че да се освобождаваме?

На въпрос отпада ли Пеевски от тази формула, която предлагат за правителство, Дончев отговори, че не си представя коалиция с което и да е от двете ДПС-та. „Това ще е коалиция, която ще разедини още повече обществото, което и без това е достатъчно разделено“, заяви Дончев.

За скандала с Иван Портних

Попитан дали ГЕРБ има отношение към бившия си варненски кмет Иван Портних, когото европейската прокуратура подгони по обвинение в злоупотреба на евросредства за 3,4 млн. евро, Томислав Дончев отговори, че не знае дали Портних е излъгал.

ОЩЕ: Изключено е европрокуратурата да изпълнява политическа поръчка: АКФ за скандала с Портних

„Не е добре да коментирам досъдебно производство. Постарах се да прочета информацията по този казус. Аз на Потних нито съм му адвокат, нито прокурор. Четох за случая, но не знам детайлите. Какво очаквате от мен да ви кажа?“, каза той.

И добави: „Който има данни за извършено престъпление, да му повдигнат обвинение“.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес