Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тимур Халилов: Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана (ВИДЕО)

03 септември 2024, 20:25 часа • 1864 прочитания

От 5 дни насам гражданите нямат достъп до тази улица и няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост. В имота влизат само определени лица и това, което се снима вътре нас ни интересува. Това заяви пред журналисти депутатът Тимур Халилов.

Още: Доган още не е казал нищо за сараите си: Потвърждение от протестиращите от ДПС

Той напомня, че Чл. 33 ал.1 от Конституцията на Република България гласи: Жилището е неприкосновено. Без съгласието на обитателя му никой не може да влиза и да остава в него, освен случаите, изрично посочени в закона.

Още: Тимур Халилов: Пеевски и хората му са изключени още на 10 юли по волята на Доган

"Това, което се случва тук може да се случи на всеки един човек. Днес темата, която интересува обществото е как може улица да се затваря за достъп за гражданите и как може дом, обитаван от обитател да бъде отнет по този начин със самоуправство?", пита народният представител. 

Още: Тимур Халилов: ДПС и България трябва да се развиват без Пеевски

"Всеизвестен факт е, че този дом се е обитавал от д-р Ахмед Доган в продължение на 20 години и тук се е извършвала дейност, свързана с ДПС и сега да се поставя под съмнение, че този дом е бил обитаван от него. Нека медиите да насочат вниманието си към това как улица може да бъде затваряна за придвижване, как може дом, обитаван 20 години от човек, да бъде узурпиран по този начин. Не сме спокойни за сигурността на г-н Ахмед Доган, той в момента няма охрана", каза още Тимур Халилов.  

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес