Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът заличи Нинова като председател на БСП

10 юли 2024, 13:52 часа • 3800 прочитания

Съдът заличи Корнелия Нинова като председател на БСП и лице, което представлява партията. На нейно място е записан Атанас Зафиров, но само като изпълняващ функциите на председател.

ОЩЕ: Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП

Съдът е отхвърлил искането Зафиров да бъде вписан за нов председател до избор на титуляр от конгреса на социалистите. Според магистратите, на такова вписване подлежи единствено председателят, избран по правилата на Устава на БСП.

Решението не е окончателно и може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

ОЩЕ: С писмо до Националния съвет: Корнелия Нинова подаде оставката на цялото Изпълнително бюро на БСП

Нинова подаде оставка след поредния слаб изборен резултат на социалистите. Припомняме, че те достигнаха ново абсолютно дъно в електоралната подкрепа за партията. В сравнение с вота преди година, сега социалистите губят 74 357 гласа. 

БСП реши още парламентарната група да бъде ръководена не от Нинова, а от Борислав Гуцанов, както и от нея да бъде изключен депутатът Калоян Методиев. Това решение направи депутатите на партията в 50-ото Народно събрание с един по-малко. ОЩЕ: Нинова няма да ръководи и парламентарната група на БСП

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес