Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоян Панчев: Драгомир Стойнев противоречи на изразената от Корнелия Нинова позиция за еврото

18 януари 2022, 13:59 часа • 2648 прочитания

"Драгомир Стойнев (БСП) с приказен гаф вчера. Направил разговор с Кристин Лагард и създал панегирик в най-добрите традиции на своята партия, само че вместо Съветски съюз, рубла и СИВ - ползвани са модерните, брюкселски еквивалентни.

Монетарната политика на еврозоната - основна причина за инфлацията днес - била "стратегически успех".

Работещите, бедните и пенсионерите изнемогват под натиска на цените...заради ЕЦБ, еврото и Лагард (Мадам Инфлация, според немския Билд).

Стойнев - техният политически представител - не му дреме. Той си чати и дипли хвалбите", пише икономистът Стоян Панчев в социалната мрежа Фейсбук. И допълва:

Обсъдени били достиженията на еврото за 20 години съществуване. Вероятно най-високите дългови нива в мирно време? Може би, непрекъсната нужда да се спасява "проектът" с цената на я Гърция, я Италия?

Още по-интересно,Стойнев противоречи на изразената от Корнелия Нинова позиция, че не трябва да се бърза с премахването на лева. Както и с мнението на 80% от избирателите на БСП, които са против еврото.

Соц партията е решила да даде едно електорално рамо на "Възраждане", завършва публикацията си икономистът.

По време на видеоконферентната среща на председателите на Комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейския съюз Стойнев заяви, че "еврото не е просто монета, а и носител на принципите и ценностите на демократична Европа". Кризата, в която функционират икономиките в момента, щеше да има сериозни последици за държавите-членки без стабилизиращия ефект на единната валута.

Еврото има и положителен ефект за запазване на политическата стабилност в Евросъюза. Международните позиции на еврото се запазиха стабилни – то е резервна валута и валута, с която се емитира дълг и се извършват търговски разплащания“, посочи още Стойнев.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес