Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станишев: Всеки иска да управлява, но да не се изцапа

25 юни 2024, 08:58 часа
Реклама

За да се излезе от политическата криза, трябва да се сключи официална коалиция и да е ясно кой носи отговорност и кои са партиите зад това управление. Такова мнение изрази Сергей Станишев, бивш министър-председател на България, в ефира на Нова телевизия.

„Всеки иска да бъде в управлението, но да е целият в бяло и да не се изцапа. Да има влияние, но да не носи отговорност. Няма как да газиш във водата, но да не се измокриш”, смята той.

ОЩЕ: Борисов е под политическия чехъл на Пеевски: Ивайло Мирчев за правителство на малцинството

Според него изход от политическата криза винаги има. "Трябва диалог и воля между политиците. Гражданите се превърнахме в заложници на политическата конфронтация, която у нас придоби нечувани мащаби като говорене. Самите политици стават заложници на своето говорене. Трудно е да се гадае какво би могло да стане. В последните години партиите показаха, че невъзможните неща стават възможни, а логичните не се сбъдват”, поясни Станишев. 

По думите на Станишев би било крайно безотговорно да се хвърли страната в седми за три години предсрочни избори. "Стига се до пълна делегитимация на политиката и на институциите в България. Политиците си живеят в свой свят, занимават се със своите разправии”, допълни бившият премиер.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес