Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според Орешарски РБ прави политика, неразбираема за обикновените хора

14 декември 2016, 10:10 часа • 755 прочитания

Реформаторския блок прави в момента някаква висша политика, която е неразбираема за нас, обикновените хора. Това каза бившият премиер и кандидат за държавен глава Пламен Орешарски.

По думите му е абсолютно безсмислено за празниците да бъде съставяно служебно правителство. Той напомни, че на 22 януари новият президент Румен Радев ще встъпи в длъжност.

„В Конституцията пише, че три месеца преди изтичането на мандата на един президент, той не може да разпуска парламента, но в основния закон не пише нещо конкретно относно подобна ситуация", коментира още Орешарски.

Според него след следващите предсрочни парламентарни избори политическата картина в Народното събрание няма да се промени особено много и трудностите за съставяне на ново правителство отново ще ги има.

Той коментира също така, че според него в момента дясното се намира в криза и няма добро представителство. По думите му настоящото СДС няма нищо общо с автентичната десница преди години.

На въпрос дали ще се кандидатира за депутат от ДПС в следващия парламент, Орешарски каза: "Не се виждам като депутат и няма да бъда такъв в ДПС. Засега нямам предложения, които да си заслужават да коментираме".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес