Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социалният министър: Възможно най-справедливо е решението за Великденските добавки

07 април 2023, 08:37 часа • 1868 прочитания

"През годините сме предлагали поредица от механизми и инструменти за така наречените Великденски и Коледни добавки. Трябва да знаем, че това не е плащане, което зависи от осигурителния принос на лицата. Това е плащане, което е предвидено от страна на държавата за подкрепа при посрещане на определени разходи в определени празници", така коментира Великденските добавки от 70 лв. за пенсионерите  по БНТ вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров.

"В този смисъл различните видове плащания, които сме предлагали са били насочени към различни групи. Това е възможно най-справедливият подход, който ние избрахме, защото става дума за подкрепа на онези хора, които имат най-голяма нужда, а именно тези, които получават пенсия до границата на бедността", каза Лазаров.

Най-бедните пенсионери ще получат бонус от 70 лева за Великден. Това ще са около 1 002 000 души, които получават лични пенсии под линията на бедност - 504 лв. Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев.

 В сумата за първи път няма да се отчитат всички добавки и компенсации, които получават хората, включително и вдовишките.

ОЩЕ: Нинова атакува Радев и служебния кабинет за великденските добавки към пенсиите 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес