Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служебният кабинет изпълнява заръките на Пеевски: Отпусна хуманитарна помощ на Босна и Херцеговина

09 октомври 2024, 16:28 часа • 458 прочитания

Очаквано служебното правителство отпусна 50 000 евро хуманитарна помощ за Босна и Херцеговина за справяне с опустошителните последици от наводненията на 4 октомври.

Това съобщиха от правителствената пресслужба. Средствата ще послужат като отговор на най-неотложните хуманитарни потребности на населението на страната след наводненията, при които в страната загинаха най-малко 21 души и оставиха стотици семейства в бедствено положение.

Още: България е в готовност за оказване на хуманитарна помощ на Босна и Херцеговина

Финансирането ще бъде осигурено от бюджета за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ на Министерството на външните работи. Предоставянето на спешна хуманитарна помощ от страна на България в отговор на отправения от правителството на Босна и Херцеговина призив за подкрепа е акт на съпричастност в потвърждение на традиционно добрите отношения между двете страни, отчитат от правителствената пресслужба.

Това, което не е уточнено в съобщението на властта е, че отпусната помощ идва след призива единствено на лидера на "ДПС - Ново Начало" Делян Пеевски, който поръча на служебния кабинет да подпомогне Босна и Херцеговина.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес