Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След ареста на Ибрямов: ДПС-Доган се закани, че ще поиска отмяна на изборите (ВИДЕО)

03 октомври 2024, 13:15 часа • 3726 прочитания

Ситуацията в страната ни по време на предизборната кампания е безпрецедентна. Това заяви Джевдет Чакъров, председател на ДПС от фракцията около Ахмед Доган, по повод арестите на депутата Джейхан Ибрямов и кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер. Чакъров коментира събитията по време на протест пред Съдебната палата в Хасково, където беше разгледана мярката за неотклонение на Искендер.

"Това може да се изрази с една дума – репресия. Виждат се действията на завладяната държава", заяви Чакъров. Той съобщи, че фракцията на ДПС около Доган обмисля да поиска отмяна на изборите и ще се консултира с юристи и конституционалисти по въпроса. Още: Погнаха хората на Доган: Обискират дома на Джейхан Ибрямов

Председателят на ДПС изрази надежда, че темата ще бъде поставена на предстоящото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев в петък. Въпреки че Чакъров не може да присъства на съвета, защото не членува в парламентарна група, той посочи, че ситуацията е сериозна. 

"Хората ни се обаждат от цялата страна, готови са за протести. Ситуацията не е за подценяване. Призоваваме хората към мирни и демократични действия, но хората са притеснени и да се надяваме, че редът ще бъде опазен", предупреди Чакъров. Още: Моделът "Доган" или как ДПС се превръща от партия в корпорация: Мнението на Осман Октай (ВИДЕО)

Припомняме, че Мюмюн Искендер, синът му Али Али и техникът в общината Байрям Иляз са в ареста от 20 септември по обвинения за организирана престъпна група, извършила злоупотреби с евросредства от Държавен фонд "Земеделие". Депутатът Джейхан Ибрямов също беше арестуван, като се твърди, че у него са открити белязани пари. Прокуратурата е поискала свалянето на имунитета му. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес