Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал заради удареното от ток момче в парламента, занесоха на Караянчева правилника на НС

17 февруари 2021, 10:00 часа • 6538 прочитания

Скандал се разрази в парламента заради смъртта на 16-годишния Людмил, който почина след удар от ток заради оголен кабел до шахта на тротоара на столичния булевард "Иван Гешов" преди дни.

Премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова да дойдат в парламента, за да бъдат изслушани за това кой е разрешил тези павилиони в цяла София, поиска БСП.

Всички сме гневни на нелепата и ужасяваща случка, при която загина едно дете заради оголен кабел. До момента няма нито една институция, която да даде отговор на това безумие.

Тъй като се появи сериозна информация, която говори, че този оголен кабел, който представлява озъбеното лице на управлението в общините, захранва павилиони, които са собственост на общински съветник от ГЕРБ, нека Борисов да дойде в качеството си на премиер, столичен кмет и лидер на ГЕРБ, поиска Иван Ченчев И допълни, че не става дума за политиканстване, а да се потърси отговорност за виновните за смъртта на едно дете.

Нека да изкажем съболезнования на близките на загиналото дете и да не правим евтин пиар от смъртта на едно дете, обърна се към колегите си парламентарната шефка Цвета Караянчева.

Ситуацията е трагична и тежка и всички трябва да бъдем на ниво пред нашите избиратели. Никой не дава отговор на въпроса кой разреши тези 100 павилиона в София, които да бъдат захранвани незаконно с ток, включи се и зам.-шефът на червената група Георги Свиленски.

Правилникът на парламента е закон, напомни той. И влезе в спор с Караянчева по кой член от правилника трябва да се инициира процедура, за да дойде Борисов в парламента. Червените поискаха парламентарната шефка да подложи процедурата им на гласуване, но тя не го направи.

Обясни, че БСП трябва да направи писмена процедура и тя ще я подложи на гласуване. Свиленски пък й занесе правилника на НС и поиска да му покаже по кой член иска да я отправи и заяви, че Караянчева не е запозната с него.

Какво трябва да стане в тази държава, има ли сила, която може да докара премиера пред депутатите, за да даде обяснения за безобразията, които се случват в тази държава, попита пък Христо Проданов.

Няма абсолютно никакви доказателства кой е виновен, нека оставим органите да си свършат работата, преди да се произнасяме, отвърна Караянчева. Ясно е, че влязохме в предизборна кампания, коментира тя, цитирана от 24 часа.

Отново почвате примитивизма в политиката, скочи в отговор на БСП и Вежди Рашидов. Съболезнования за детето. За срутванията Борисов ви е виновен, за развалянето на магистралата. Повикайте го, ще дойде. Но от сутринта да сме в негативизъм и примитивизъм... Това е извращение - да си правите политика от смъртта на едно детенце, скара се депутатът от ГЕРБ към левицата.

Крайно време е да прекратите това поведение от поста, който заемате, скочи и Ирена Анастасова. Едно дете не е сред нас - ако това се беше случило в едно училище, директорът щеше да бъде разкъсан. Когато е на улицата - отговорността се носи по веригата, най-отгоре на която е премиерът. Подложете искането ни на гласуване, от какво се страхувате, допълни соцдепутатката. Това не е предизборна агитация, каза тя.

След като Караянчева отново не подложи на гласуване искането им, червените депутати масово наскачаха от местата си с викове. Наложи се Караянчева да иска съдействието на квесторите да въдворят ред в залата.

Още: Илиян Василев: Бог да пази децата и невинните, защото тези с властта няма да го сторят

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес