Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал в парламента заради акция на ГДБОП на грешен адрес, Терзийски с неясно обяснение

14 октомври 2020, 10:36 часа • 6220 прочитания

Разпоредена е дисциплинарна проверка за установяване на всички обстоятелства за сгрешения адрес от ГДБОП. Това обяви вътрешният министър Христо Терзийски, който дойде в парламента, за да даде подробности за акцията в София, при която въоръжени и маскирани униформени нахълтаха на грешен адрес в столицата.

Той бе извикан от БСП, за да обясни как служители на ГДБОП са объркали адреса. Силовият министър разясни, че при оперативката преди акцията на служителите е даден точния адрес, но при пристигането едната от групите по неясни до момента причини са объркали адреса. Терсийзки допълни, че се води вътрешна проверка.

Той даде по подробно разяснение за самата акция и организираната престъпна група,срещу която е била насочена.

От БСП се възмутиха, че не искат сводка за проведената акция, която е ясна, а причината поради която служителите са объркали адреса.

"Трябваше министърът на вътрешните работи да обясни дали е нормално МВР да работи с повредени джипиеси и да нарича хората боклуци. Това каза в процедура по начина на водене депутатът от БСП Иван Иванов.

Председателстващия Народното събрание Емил Христов разкритикува депутатите от левицата, че не може да искат информация за разследване, което все още не е приключило. Друг червен депутат Георги Свиленски поиска Терзийски да се върне и да отговори, кой е виновен за погрешното нахлуване на органите при акцията.

Маноил Манев от ГЕРБ заяви, че когато колегите са толкова превъзбудени да изслушват министри поне да са в зала, а не да го карат да се връща.

"Можете от време на време да правите забележа на колеги, които говорят неистини. В момента върви разследване, ще има проверки, а те излизат и говорят неистини. Защото рушенето авторитета на МВР утре на всеки ще почука на вратата", допълни Манев.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес