Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал между псевдожурналист и депутат в комисията за "Исторически парк"

19 юли 2024, 15:55 часа • 2522 прочитания

Скандал между така наречения журналист Симон Милков и депутат от бившето "Величие" Красимира Катинчарова възникна във временната комисия за "Исторически парк" в Народното събрание.

Всичко започна с процедурно предложение от депутата Катинчарова, която се усъмни в журналистическата етика на Милков. 

Това обаче предизквика неговата бурна реакция и принуди председателстващата комисията Цвета Рангелова от "Възраждане" да го помоли да напусне залата и да се успокои.  Тя дори се обърна за помощ към квесторите и призова Милкова да не шуми, който пък й отговори: "Ще шумя. Поне да знам, че повече няма да дойда".

Междувременно Катинчарова също се намеси, като го помоли да напусне залата. Председателстващият заседанието й направи забележка, че думата не й и е давана, както и че не води тя заседанието. ОЩЕ: Големият проблем на "Исторически парк": Разказват "опарени инвеститори"

Стигна се до 10-минутна почивка, за да се успокоят страстите. 

"Превръщаме се в детска градина. Смятам, че сме възрастни и интелигентни хора с претенции", призова Цвета Рангелова.

Какво разказа Милков пред комисията?

Изслушването на Милков пред комисията все пак се състоя, като той твърди, че около Ивелин Михайлов има обръч от фирми, в които има 48 дружества. По думите му от пет години "Исторически парк" е във фактически фалит. 

Той спомена Силвия Попова, която по думите му е съпруга на кмета на Пазарджик, и според него е в съдружие с Ивелин Михайлов. 

"Знаете ли коя е Стефка Стоименова - жената на Весо Дебелия - финансовия неофоциален директор на Георги Илиев?", каза той и посочи, че разполага със смъртния й акт. По думите му тя е починала в "Исторически парк"."Незнайко как руски гражданин придобива нейните активи", добави още Милков. ОЩЕ: ДАНС са пратили на парламента доклад за "Исторически парк"

Той разказа, че е подавал редица сигнали, но вместо да търсят тези, срещу които се подават сигналите, го викат на разпити в съответните институции. Милков се оплака, че е подложен на психологически натиск от хората на Ивелин Михайлов.

"Бях наречен педераст, бях наречен наркоман. Стигнаха да ми обявят цена 0 7000 лв. във "Фейсбук". Подхвърляха ми кокошки крачета под колата, опитаха се да ни избута от пътя. 

Той дори твърди, че са му изпратили 10 мейла, в които го заплашват със секс компромати.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес