Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симов: Нинова и Пеевски са станали като политически близнаци

30 август 2024, 08:16 часа • 1303 прочитания

Корнелия Нинова и Делян Пеевски като политически фигури са като близнаци. Това каза Александър Симов от БСП в сутрешния блок на бТВ.

"Те действат по един и същи начин. Превърнали са се в нещо като тромб в собствените си партии, задръствайки възможността тези партии да тръгнат в една или друга посока. Точно това виждаме в БСП. 

"Разбира се, има едно правило, което е много важно - с юридически хватчици и схемички, не се печелят политически битки", заяви Симов.

Думите на Симов бяха във връзка с юридическия казус в БСП за това кой ще реди и регистрира листите. Той се обуславя от факта, че съдът още не е вписал Атанас Зафиров като временен председател на партията, заради обжалване от хора, близки до Нинова.

Междувременно бившият лидер на партията Корнелия Нинова даде пълномощни на Георги Свиленски и Иван Ченчев да регистрират партията, но ЦИК ги остави без уважение и заличи Нинова като представляващ партията в комисията. ОЩЕ: Юристът на БСП към Нинова: Този кошмар трябва да спре!

Разрив или битка на Нинова?

Социалистът бе категоричен, че в  БСП разрив няма. "Има битка на Корнелия Нинова и четири-пет души край нея и тяхното нежелание да разберат, че те вече са част от миналото на БСП", смята Симов. 

Според него Нинова е като Пеевски и не може да разбере, че БСП мръднала напред.

"БСП мръдна напред не от желанието си да я унищожи или да я заличи от историята на БСП. Виждайки резултатите от изборите, стана ясно едно, БСП трябва да се промени и някой задръства тази промяна", посочи социалистът. ОЩЕ: Нинова вече не представлява БСП в ЦИК

Лявото обединение

Симов коментира и темата за лявото обединение. "Въпросът в лявото обединение не опира до помиряването на лидерите на тези партии, а до помирението на левите избиратели. Много леви избиратели не отидоха да гласуват за друга партия, но отказаха да гласуват за БСП", каза той. По думите му всички леви партии са били наказани и затова трябва да има обединение.  

Ситуацията в ДПС

Симов изрази мнение и за случващото се в ДПС. Според него детето (бел. ред. Пеевски) е надминало баща си (бел. ред Доган) по отношение на овладяване инструментите на държавата. "Едва ли някой е можел да каже преди няколко месеца, когато Пеевски беше титулуван като феномен, че ще стигнем до този етап, в който буквално като "Съдебен спор" си разменят парцалките. Наистина ситуацията е леко мелодраматична и носи привкуса на балканския абсурд", каза Симов. ОЩЕ: Привърженици на Доган цяла нощ пазят сараите в София и Росенец

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес