Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симеонов: Ще завършим процеса на отстраняване на ДПС от властта

22 април 2015, 11:38 часа • 4380 прочитания

Успех на Патриотичния фронт и на цялото Народно събрание и общество е процесът на отстраняване на кадрите на противоконституционната и антибългарска партия ДПС от властта. Този процес върви успешно и трябва да бъде завършен.

Това заяви председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов в политическа декларация в началото на новата работна сесия на 43-тото Народно събрание, предаде БГНЕС.

Втората голяма промяна според Симеонов е мащабната визия за промени в енергетиката, в резултат на което е постигнат първият голям успех - предоговарянето на цените на американските централи в Маришкия басейн. "Благодарение на новоприетия Закон за енергетиката ще икономисаме няколкостотин милиона грешни пари, които се изплащат на когенерации, заводски централи, ВЕИ-тата и т.н. Голяма част от кранчетата, с които се източваше енергетиката, ще бъдат затворени", каза той.

Другият успех според Валери Симеонов е "прекратяването на възможността България да бъде заробена с поредния псевдогигантски проект" – "Южен поток". "Честито още веднъж", каза Валери Симеонов във връзка със спирането на проекта.

Като отрицателна черта на новата власт Симеонов отбеляза липсата на положителни промени в борбата с битовата престъпност. "В тази посока почти нищо не е напомнено, но искам да напомня, че това е едно от най-важните условия, които поставихме, за да ви подкрепяме", обърна се Симеонов към колегите си от ГЕРБ и РБ.

Симеонов отчете като положителен факта, че партиите са се отказали от острата конфронтация, характерна за 42-ия парламент. "ГЕРБ смени диктаторския си подход от предното управление с диалогичност", каза Симеонов и поздрави за диалогичността и БСП.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес