Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шкварек: Партия на Радев ще отвее ГЕРБ

11 юни 2024, 08:11 часа
Реклама

Пред ГЕРБ има три опции. Първата е да не направят кабинет и пак да идем на избори. В този случай те ще паднат с още 150 000 гласа и това ще ги превърне в средна партия. Голямата запхлаха е, ако на есен има избори и Радев направи партия. Тогава ГЕРБ не само ще паднат, но и ще бъдат отвяни. Според социолозите Радев може да вземе огромен вот.

Това мнение изрази политическият анализатор Кристиян Шкварек в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: При 100% от протоколите: Само с 1% ДПС избута ПП-ДБ от третото място в София-област

По думите му втората опция е ГЕРБ да направят кабинет, да сложат начело някаква слаба фигура. "Такъв кабинет ще изкара между 6 месеца и 1 година и пак се връщаме на избори от първи вариант", обясни той.

Третата, единствена опция, според него е да направят кабинет за 4 години и да не се ходи на избори. "Кабинетът обаче трябва да е магически, че да се хареса на хората, за да издържи цял мандат. За да го направят, трябва да усетят накъде духа вятъра и у нас, и в Европа. В момента започва ерата на Мелони и Льопен в Европа. Трябва да се сложи човек с авторитет, а не някакъв кух брюкселски апаратчик", коментира той.

Поред него на такъв кабинет със сигурност ще се съгласят ИТН и най-вероятно ДПС.

За оставката на Христо Иванов

"Чест прави на Христо Иванов, че си подаде оставката като политически лидер, макар има най-малко логика да го направи, тъй като най-малка щета е понесъл", смята Шкварек. Според него тежестта на "Да, България" се е увеличила през последните две години, в сравнение с ПП, т.е. при ПП е трябвало да има лидерска оставка. ОЩЕ: "Ако трябва курбан, ето курбан": Христо Иванов подаде оставка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес