Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев: Дъщеря ми няма договор и поет ангажимент за филма на Максим Генчев

06 януари 2023, 12:18 часа • 5866 прочитания

Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина, няма поет ангажимент, нито договор за участие във филм на Максим Генчев. Това заяви държавният глава, след като бе попитан от репортери по темата.

"По отношение на тази раздухвана истерия за участие на дъщеря ми в бъдещ филм, говорих с нея – от нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филма. Радвам се обаче, че моите деца избраха да останат да учат и да се развиват в България въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на всякакви изпитания. Надявам се, че това няма да пречупи мечтите им и вярата им в България", отвърна Радев пред журналисти в петък.

Приомняме, че Дарина Радева, според думите на режисьора Максим Генчев (потвърдил и пред "Площад Славейков"), е получила главна роля във филма "1349". Продукцията е по повестта на Иван Вазов "Иван Александър" и спечели субсидия за кинопроизводство от БНТ.

Темата стана повод за дебат и в парламента. Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова попита за случая генералния директор на БНТ Емил Кошлуков - вярно ли е, че националната телевизия е финансирала филм с участието на дъщерята на Радев? Кошлуков отвърна иронично - четете повече тук.

ОЩЕ: Какви времена - ГЕРБ защитава дъщерята на Радев, а защо: въпрос от Татяна Кристи

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес