Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радан Кънев: Имам тежки резерви към служебния кабинет на Главчев

06 април 2024, 10:15 часа • 2743 прочитания

Към състава на служебното правителство на Главчев имам няколко много тежки резерви. Това каза евродепутатът Радан Кънев пред БНТ.

Още: Кой кой е в служебния кабинет на Димитър Главчев

"Надявам се, че г-н Главчев ще си дава сметка, че той има една задача да проведе избори. Да има този сблъсък на идеи, който може да покаже къде тръгваме след изборите. И имаме ли шанс да излезем от кризата?", посочи евродепутатът.

"След като основната задача на служебното правителство е да проведе избори, естествено е да гледаме към Министерство на вътрешните работи, защото то има най-голяма роля в провеждането на избори", каза още Кънев.

Още: Кабинетът "Главчев" е първа стъпка към коалицията на Пеевски: Христо Иванов в Студио Actualno (ВИДЕО)

"Много шум около кабинета "Главчев". Първо имаше един театър с промените в Конституцията, едва ли не водят до конституционен топик. Нищо няма да се случи. Поне за мен беше ясно, че става дума за натягане, напрежение", добави той.

Преустановена е едноличната власт на Радев

"Конституционната ни уредба и преди, и сега, казва, че служебният кабинет трябва да проведе избори. А това, че в ерата на едноличната власт на Радев, която слава Богу беше преустановена. В един момент служебните кабинети правеха стратегическа политика и позволяваха дългосрочни решения", подчерта евродепутатът.

Радан Кънев раздели обществото на три групи, всяка, от която политически обрича страната ни на различни хипотези за излизане от кризата или връщане към нея.

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес