Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първан Симеонов: "Величие" и МЕЧ са на границата да влязат в 51-ото НС

16 август 2024, 07:58 часа • 807 прочитания

"Величие" остава в играта за прескачена на бариерата за влизане в Народното събрание, партия Морал, единство и чест (МЕЧ) на Радостин Василев, който е бивш депутат от ИТН и ПП-ДБ също е концентрирана между 3-4%.

Това заяви социологът Първан Симеонов пред БНТ. 

Още: Първан Симеонов: Сбъдна се планът на Борисов да няма правителство, провали се планът на Пеевски да има

Той уточни, че не става въпрос за прогнозни резултати и социологическо проучване, тъй като социолозите все още не знаят коя партия в каква коалиция ще се яви - дали сама или в обединение, както и личностите, които ще се явят.

Първан Симеонов очаква и ниска избирателна активност - 28.4%. 

Той посочи, че не се очертава нещо много по-различно от предишните избори, тъй като не се знае как ще се явят партиите на предсрочните парламентарни избори. 

Първан Симеонов смята, че може да има и протестни избухвания, с които обществото и гражданите да изберат екзотични партии, които да влязат в парламента.

Служебният кабинет на Горица Грънчарова-Кожарева

Първан Симеонов добави, че главната функция на служебния кабинет трябва да е да организира честни и прозрачни избори, но голямата фиксация и интрига ще е фигурата на министъра на вътрешните работи. Битката за МВР е важна политическа битка за всички избори и там си личи кой на кого му е важно, категоричен бе Симеонов. Още: Изтича срокът за съставяне на кабинета „Грънчарова“

Още: Първан Симеонов: БСП се пропукват, "Величие" трябва да се пазят да не станат за смях

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес