Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестър и разединител, лидер и коректив: реакциите в началото на мандата на Радев

22 януари 2022, 14:46 часа
Реклама

Първият мандат за президента Румен Радев беше много лесен, защото през него той имаше предизвикателството да се прояви като държавник, той се прояви като протестър.

Реклама

Това заяви политологът и преподавател в Софийския университет проф. Румяна Коларова. Тя допълни, че това е президентът, който е избран с толкова ниска избирателна активност, предизвикана от т.нар. електорално инженерство.

"Премахването на хартиените бюлетини е дигиталният начин да лишите от право на глас голяма част от избирателите“, каза още Коларова пред bTV.

На противоположното мнение бе политологът Петър Чолаков. Той прогнозира, че президентът ще продължи да бъде коректив, ако това правителството не отговаря на мисията, която има.

"Радев спечели заради това, че се показа като човек, който не умее да мълчи. Той не се притеснява да каже нещата така както ги разбира и това е знак за лидерство. Готов е да защитава аргументирано своите идеи и принципи. Успя да се докаже като лидер, макар да беше пълен новак в политиката. В крайна сметка лидерството не е да се харесаш на всички", каза Чолаков пред БНТ.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес