Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест пред сградата на МВР, искат оставката на Калин Стоянов (ВИДЕО)

21 август 2024, 19:40 часа • 3305 прочитания

Представители на Гражданско движение "БОЕЦ" и граждани се събраха на протест пред сградата на МВР с искане за оставка на служебния вътрешен министър Калин Стоянов. Те блокираха ул. "6-ти септември" в София.

Още: "С Калин Стоянов Пеевски показа кой е онбашията": Веселин Стойнев с прогноза за две ДПС-та на вота (ВИДЕО)

Протестът бе организиран, след като в понеделник президентът Румен Радев заяви, че няма да подпише указа за служебно правителство и изборите няма да са на 20 октомври. Причината беше отказът на кандидата за служебен премиер Горица Кожарева да смени служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов в предложения от нея състав на служебно правителство.

Още: БОЕЦ: Прокуратурата проверява сигнал срещу Калин Стоянов за "тежки престъпления" (СНИМКА)

В сряда преди заседанието на Министерски съвет Калин Стоянов заяви, че счита за редно да остане министър. Запитан защо вдигна юмрук на протеста, който полицаи организираха, за да остане на поста, той отговори: "Тук е моментът да обясня - изобщо не съм имал предвид това, което някои хора си помислиха. Аз като ръководител на силово ведомство, съм последният човек, който дори може да си помисли такова поведение, да тръгне по такъв начин, срещу която и да било институция. Още повече срещу президентската, която аз дълбоко уважавам".

Още: Не сме коментирали Калин Стоянов: Главчев след срещата си с Радев

"Не бива по никакъв начин да се прави асоциация на това мое поведение с поведението на президента Радев допреди 3-4 г. Колегите от системата на МВР много добре ме познават. И те много добре знаят, че по пътя, където съм ги срещал, и патрули, и в структурите, където съм ходил, аз много пъти ги поздравявам точно по този начин", настоя той.

Още: Калин Стоянов не отрече, че може да каже "да" на Пеевски: "Имам и други покани"

Георги Георгиев от БОЕЦ каза, че протестът е шести поред през последната една година с искане за оставката на Калин Стоянов. "Няма кой друг освен гражданите да защитим своите гласове и провеждането на честни избори", каза Георгиев пред БТА. По думите му Стоянов е една от "марионетките на Пеевски".

Още: БОЕЦ излизат на протест срещу Калин Стоянов

Това е шестата демонстрация на БОЕЦ в рамките на 2024 г. По време на всички протести движението иска оставката на Калин Стоянов, която самият той днес отказа да подаде. Според БОЕЦ името Калин Стоянов покровителства схема за измама с гласове по време на изборите.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес