Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приближен до Нинова напуска парламентарната група на БСП

03 септември 2024, 17:39 часа • 2359 прочитания

Депутатът от БСП Михаил Ставрев е подал заявление за напускане на парламентарната група на БСП. Решението му е взето, след като в неделя е обявил, че напуска партията на заседанието на Националния ѝ съвет. 

Ставрев е в близкия кръг на отстранената лидера в оставка Корнелия Нинова. Тя беше изключена от партията заедно с някои от своите приближени - Георги Свиленски, Крум Дончев и Иван Ченчев след решение на Националния съвет.

Подалият заявление за напускане на парламентарната група на БСП Михаил Ставрев е и председател на БСП-Оборище. Още: Кой и как ще регистрира БСП за изборите и кой ще реди листите: Говори Драгомир Стойнев

Той стана депутат в сегашното 50-о Народно събрание, след като друг от хората на Нинова – Георги Свиленски влезе в парламента не от столичния 24 МИР, както правеше през последните 10 години, а от Плевен. Така с освободеното от него място в София депутат стана Ставрев.

С напускането на Ставрев парламентарната група на БСП ще стане от 18 на 17 души, а независимите депутати ще се увеличат до общо 40, което е повече от народните представители във втората по големина парламентарна група - тази на ПП-ДБ, където има 39 депутати.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес