Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиерът Главчев пита парламента кой да отиде на срещата на НАТО

20 юни 2024, 17:34 часа

Служебният премиер Димитър Главчев е изпратил писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян и до парламентарните групи, в което отправя искане депутатите да решат кой да представлява България на предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Реклама

Новината съобщиха от правителствената пресслужба.

Главчев счита за целесъобразно нивото на участие в срещата от българска страна да бъде определено от парламента и то възможно най-скоро, предвид изтичащия на 21 юни срок на процедурите за регистриране на националните делегации във форума.

Още: Главчев към родния парламент: Има нагласи за мнозинство в ЕП, което е добър пример

В края на май въпросът служебният премиер Димитър Главчев или президентът Румен Радев да представлява страната на срещата на върха на НАТО във Вашингтон предизвика спор между институциите на "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2.

"Решенията, които ще бъдат взети на срещата във Вашингтон, предполагат изпълнение на дългосрочни ангажименти от съюзниците, с особен акцент към инвестициите в отбраната на всяка страна-член на НАТО и дългосрочната подкрепа за Украйна и финансовото ѝ обезпечаване", се казва в позицията на Главчев.

Още: Главчев от Швейцария: Подкрепяме Украйна в нейната справедлива кауза (СНИМКИ)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес