Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП ще надгражда и укрепва коалицията си с ДБ

08 юли 2024, 17:42 часа • 1739 прочитания

Националният съвет на “Продължаваме промяната” одобри Стратегия за развитие на партията за 2024г. и 2025 г. и курс за консолидация и надграждане на коалицията с "Демократична България", съобщиха от пресцентъра на партията. Припомняме, че партийният форум се проведе вчера. 

Стратегия за развитие на ПП

Националният съвет потвърди ясното позициониране на ПП като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани.

Ръководството на партията потвърди необходимостта от по-добра и открита комуникация - повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС, и с темите, които са най-важни за ежедневието на хората. Форумът се обяви за безкомпромисна борба срещу дезинформацията. ОЩЕ: Денков: Може да говорим с ДПС, ако Пеевски бъде премахнат

Гласувано беше доверие на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев и им беше възложено да пристъпят към реализация на Стратегията за развитие на партията.

Консолидация в рамките на коалиция с ДБ

Националният съвет на ПП обсъди възможностите за надграждане и укрепване на коалицията с партиите от Демократична България. Форумът одобри курс за консолидация в рамките на коалиция с ДБ и даване на мандат на двамата съпредседатели и на акад. Денков да участват в преговори за надграждане на коалиционното споразумение с Демократична България. Поставената цел е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията.

Конструктивна опозиция в 50-то Народно събрание

"В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция – се казва в позиция приета на форума на "Продължаваме промяната". ОЩЕ: ПП потвърдиха позицията си, че ще са опозиция в 50-ия парламент

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес