Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП поискаха отлагане на Изборния кодекс за другата седмица

01 декември 2022, 10:39 часа • 1205 прочитания

"Продължаваме промяната" поисаха отлагане на Изборния кодекс за другата седмица. Предложението направи Мирослав Иванов от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

ОЩЕ: Депутатите замениха "тъмната стаичка" с параван за гласуване

"След като днес почти два часа в рамките на добрия тон работихме по темата изборен кодекс, предлагам да се върнем към дневния ред на обществото. В тази връзка моето процедурно предложение е разискванията по тази точка да продължат в следващо пленарно заседани, следващата седмица", каза той.

Иванов поиска парламентът да продължи с предложението за програмата за компенсации за небитовите потребители на електроенергия.

От своя страна Йордан Цонев от ДПС предложи да се продължи в конструктивен дух и да се продължи второто четене на промените с Изборния кодекс. По думите му този кодекс е също важен за дневния ред на обществото.

В крайна сметка мнозинството в залата реши да се продължи работата по промените в изборното законодателство.

Припомняме, че с промените в изборното законодателство бяха дебатирани на 15-часово заседание миналия петък. С тях се цели да се върне хартиена бюлетина и да се въведе смесен вот. Именно връщането на хартиената бюлетина от ГЕРБ, БСП и ДПС предизвика съпротивата на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", които дори временно напуснаха пленарна зала. Също така спорните промени бяха повод и за протести.

ОЩЕ: Хиляди на протест срещу промените в Изборния кодекс (ВИДЕО и СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес