Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ се похвали с успех за Пловдивския панаир (ВИДЕО)

24 юли 2024, 11:57 часа • 739 прочитания

За пръв път след повече от 12 години борба за възстановяване на собствеността и спиране на скритата приватизация на Пловдивския панаир, имаме успех. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Богдан Богданов.

Припомняме, че вчера (23 юли) Софийски градски съд реши, че апортирането на варненските акции от "Международен панаир Пловдив" АД в дружеството "Пълдин Туринвест" е нищожно. Става дума за прехвърляне на 29% от акциите, които през 2016 г. бяха прехвърлени от тогавашното мнозинство около ГЕРБ в Общинския съвет на морския град. Още: Прокуратурата тихомълком прекрати делото за схемата на Портних с Пловдивския панаир

"Това, което се случи в понеделник беше, че Софийският административен съд взе решение, че апортирането на акциите от Община Варна е нищожно и извършено при сериозни нарушения на Закона за приватизация и следприватизационен контрол", коментира Богданов. Поздравявам съдебния състав на СГС, добави той.

"Община Варна няма моралното право да се разпорежда с тези акции", коментира Стела Николова, депутат от ПП-ДБ.

"Портних, ако беше изпълнил решението на Общинския съвет от май месец 2017 г., досега тези акции трябваше да се върнат на държавата. Сега Община Варна е задължена да плати 450 хиляди лева разноски по делото, което води държавата", отбеляза тя.

"Това е справедливостта и се надявам, че Община Варна няма да обжалва това решение и се надявам да потърси тези 450 хиляди лева от г-н Портних, който трябва да ги плати, тъй като не е изпълнил решение на Общинския съвет", добави тя. Още: Кметът на Варна за панаира: Прозира скрита приватизация

Николова изрази надежда прокуратурата да си свърши работата, а не тихо мълком да прекратява за втори път преписката срещу него. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес