Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посоченият от ПП за здравен министър бил готов "да разчисти" министерството (ВИДЕО)

29 май 2023, 09:46 часа • 2476 прочитания

"Посоченият от ПП за здравен министър бил готов "да разчисти" министерството, се разказва в скандалния запис. Нищо, че Денков "имал притеснения, като ги разчисти какво друго ще сложи"."

Това написа в публикация в социалната мрежа Фейсбуk депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов, публикувайки част от записа от Националния съвет на ПП от 21 май.

На записа се чува да гласът на номинирания за премиер от ПП адк. Николай Денков, който обсъжда с партията си евентуалния бъдещ министър на здравеопазването.

Костадин Ангелов уточнява в публикацията си, че става въпрос за Христо Хинков - бивш директор на Националния център по обществено здраве и анализи. "Единственият въпрос, който ни зададе проф. Хинков беше той дали ще има свободата да разчисти министерството", казва Денков.

"Хинков, и той като Асен Василев, е готов на фашистки методи, само и само да управлява и властва!

Уважаеми, проф. Хинков, спомням си дните, когато бях министър на здравеопазването. Вие не споделяхте моите политически възгледи. Аз от ГЕРБ, Вие, макар негласно, от ДБ.

Помня, че бяхте навършил годините за пенсия. Помня обаче, че не Ви "разчистих", подобно на Вашия маниер. Не го направих, защото вярвам, че сте добър специалист и политическите Ви възгледи нямат нищо общо с експертизата Ви. Жалко, ако сте казали това на Денков", завърша Ангелов.

Припомняме, че ГЕРБ замразиха преговорите за правителство с ПП, след като народният представител Радостин Василев разпространи запис от заседание на "Продължаваме промяната".

Още: АУДИО: Пълен запис от Радостин Василев на заседанието на "Продължаваме промяната"

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес